Spaghetti baconnal és zöldspárgával

  • 2015.05.15.
  • 0

Spaghetti baconnal és zöldspárgávalA spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem. Hozzávalók:25 dkg zöld spárga2 szál újhagyma zöldjével1 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 6 levél bazsalikom6 szál kakukkfű10 dkg darabolt baconolívaolaj3 ek szeletelt fekete olajbogyó sóőrölt fekete borsmorzsolt oregano1 dl főzőtejszín5 dkg pizzasajt Elkészítés:A spárgák végeit levágom, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágom, a hagymákat darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. A tészta főzéshez felforralom a vizet, sózom, s beleteszem a tésztát.Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítom a bacont. Hozzáadom a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépem a bazsalikomot. Fűszerezem, párolom. Lereszelem a sajtot. Néhány perc elteltével beleöntöm a tejszínt.Mire a tészta fogkemény lett, rászedem a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverem, tálalok.Egy tányérra szedek a tésztából, szórok rá sajtot.