Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, olívabogyóval

  • 2014.08.01.
  • 9

Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, zöldpestoval, olívabogyóvalA Spätzle egy bajor tészta, a mi nokedlink rokona, többnyire hosszúkás. Varietas delectat
(A változatosság gyönyörködtet.), mondták a rómaiak. Nos ez igaz a gasztronómiában is. Ezúttal ezzel készítettem el az ételemet. Egy csavar a curry, a zöldpesto és a bambuszrügy. No, ezt kapjátok ki!. Igazi nemzetközi kavalkád! Most aztán bajor, ázsiai, vagy olasz étel ez?Hozzávalók:25 dkg Spätzle0,5 db csirkemell


10 dkg bambuszrügy1 gerezd fokhagyma sóőrölt fekete bors currySoy Sauce (szójaszósz)olívaolaj1 ek zöldpesto6 db chilivel töltött olívabogyóElkészítés:
A csirkemellet négy csíkra vágom, sózom, borsozom, ráreszelem a fokhagymát, meglocsolom a szójaszósszal, megszórom curryval, beteszem a hűtőbe.Másnap megfőzöm a tésztát.Közben olívaolajon kérgesítem a csirkemellcsíkokat, ráteszem a bambuszrűgyeket,
a pestot, az olívabogyókat, szórok rá borsot, curryt, locsolok rá szójaszószt.Amikor a csirke megpuhult, tálalok.A tányér közeére teszek kétcsirkemellcsíkot, mellé pedig tésztát.