Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos penne, sajttal megszórva

  • 2014.06.01.
  • 7

Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos penne, sajttal megszórvaEnnyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia! Hozzávalók : 10 dkg füstölt lazac filé2 db újhagyma3 gerezd fokhagyma 1 köteg (50 dkg) zöldspárga4 db nagyobb csiperke gomba1 dn paradicsom10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
2+2 db chilipaprika 6 szál petrezselyem1 marék spenótolívaolaj1 dl fehérbor1 dl főzőtejszínsóőrölt fekete borsoregano25 dkg penne tésztaparmezan Elkészítés:A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.A tésztát felteszem főni sós vízben.Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat aprítom.Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket,
az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fűszerezemKis idő után ráöntöm a bort, majd a főzőtejszínt.Felforralom, s rászedem a főtt tésztát, kevés főzővizet is adok hozzá. Összekeverem.Tálaláskor
szedek a tányérra a tésztából, reszelek

parmezan sajt csíkokat, s rakok rá spárga rügyeket, s egy chilipaprikát.