Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplival

  • 2014.04.23.
  • 6

Sült pulykacomb szalonnás, gombás krumplivalMa délben sütöttem meg ezt az ételt. Eredetileg a húsvéti asztalra szántam a feleségemmel, s a lányommal való együttes lakmározásra, de aztán másképp alakult. Először fordult elő, hogy ünnepkor nem ültünk közös asztalhoz. A lányom ráadásul valamivel elrontotta a gyomrát, s Húsvétkor "böjtölt". Ma pedig már haza is utazott. No de így is el fog fogyni ez a finomság..
Hozzávalók :1 db sült, pácolt pulyka (99 dkg) 3 db nagyobb krumpli5 dkg füstölt szalonna 2 gerezd fokhagyma4 db csiperkegomba1 ág rozmaring5 szál kakukkfűsóőrölt fekete borskacsazsírElkészítés:A krumplikat héjában félig megfőzöm , majd felkarikázom, s egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem. Középre helyezem a pulykacombot, rászórom a felkockázott szalonnát, s rárakom a a felszeletelt gombát, a
zöldfűszereket és az aprított fokhagymát..Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s 35 percig sütöm.Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és krumpli köretet. őrlök rá még borsot és díszítem sült zöldfűszerrel.