Halászlé kétféle halból

  • 2014.02.21.
  • 3

Halászlé kétféle halbólA halászlé ezúttal pontyból, harcsából és belsőségből készült. Hozzávalók: 1 ponty filé1/2 harcsa filé20 dkg belsőség (tej és ikra )
2 fej vöröshagyma 2 db csípős hegyes paprika4 db chili paprika2 db paradicsom1 db krumpli1 doboz (70 gr) paradicsom sűrítmény1 doboz halászlé sűrítmény1 ek paprika sűrítmény sóőrölt csípős paprikaőrölt fekete bors1 dl vörösbor1 ek zsír
1,5 l víz Elkészítés: A halakat felvágom, besózom,
s beteszem a hűtőbe a belsőséggel együtt.Főzéskor a hagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, s a krumplit felvágom. Egy lábasban a hagymát
zsíron megdinsztelem, felöntöm vízzel, sózom, borsozom, szórok bele bőségesen őrölt paprikát,
hozzáadom a paprikát, paradicsomot a halászlésűrítményt, s a sűrített paradicsomot. Amikor felforrt, egy krumplinyomóval megnyomkodom, s beleteszem a halakat.
Kicsit később a belsőséget, s beleöntöm a bort. Amikor megfőtt, tálalok.Teszek rá t egy
chili paprikát.Fehérkenyérrel fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.