Resztelt sertés máj rizzsel, sült krumplival és csalamádéval

  • 2013.10.28.
  • 0

Resztelt sertésmáj rizzsel, sült krumplival és csalamádévalBár a libamáj a májak királynője, azért a sertésmájat is szeretem. Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj1 szelet füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
1/2 pohár rizs 2 db krumpli só őrölt fekete bors őrölt piros paprikamajoránna1 tk olíva olajpetrezselyemElkészítés: A beáztatott rizst megfőzöm.A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom,
s kevés olajon megsütöm. Szórok rá pirospaprikát.Közben a májat csíkokra, a hagymákat apróra, a szalonnát kockára vágom.Egy serpenyőben a szalonnát
kevés olajon megsütöm, beleteszem a hagymákat, megdinsztelem. Majd hozzáadom a májat, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet, s puhára főzöm.Tálaláskor rakok a tányérra egy kupac májat, mellé rizst, krumplit, csalamádét. A krumplira vágok petrezselyemzöldet. A májat megsózom.