Ratatouille pâtes/francia lecsó tésztával

  • 2013.09.01.
  • 4

Ratatouille pâtes/francia lecsó tésztávalHozzávalók : 1/2 padlizsán1!2 cukkini1!2 sárga cukkini2 db piros paprika1 db sárga paprika2 db csípős hegyes zöld paprika3 db chili paprika6 db paradicsom 2 fej vöröshagyma1 újhagyma zöldjével3 gerezd fokhagyma10 szem magnélküli fekete olíva bogyó3 szál kakukkfű1 szál rozmaring10 levél bazsalikom sóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikamajorannaprovence fűszerkeverék1 doboz (50 dkg) Barilla Rigatoniolíva olaj Elkészítés: A padlizsánt és a cukkinit hosszában kettévágom, majd megint kettévágom és felszeletelem, a paprikát kettévágom, majd karikára vágom,a hegyes paprikát és a chilit karikára vágom,
a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a paprikákat, a padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Közben felteszem a tésztát főni. Amikor a tészta al dente (11 perc) megfőtt, hozzákeverem a zöldségekhez, belekeverem még az olívabogyókat is, tálalok.