Csirkecomb pörkölt rizi-bizivel

  • 2013.09.18.
  • 4

Csirkecomb pörkölt rizi-bizivelHozzávalók : 2 db felső csirkecomb1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika















1 db chili paprika1 db paradicsom20 dkg rizs10 dk mélyhűtött zöldborsósóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaolíva olajecetes uborka2 db chili díszítésnekElkészítés: A rizst előző este beáztatom.A hagymát aprítom, a paprikát karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom. A csirkét sózom, borsozom.A rizst felteszem főni, majd hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom.Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a csirkecombokat, megpirítom, majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot. Fűszerezem, párolom, majd öntök hozzá egy kevés vizet és lassú tűzön főzöm. Tálaláskor szedek a tányérra rizi-bizit, rárakok egy combot, locsolok rá szaftot, szórok rá piros paprikát,
díszítem egy chilivel,
s mellé rakok 2 db uborkát.