Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

  • 2013.08.19.
  • 5

Sonkával töltött paprika vörösboros paradicsomszószbanHozzávalók :Töltelék: 4 db TV-paprika3 szelet (kb. 20 dkg) szendvics sonka
1 db chili1/2 zacskó (5 dkg) konyhakész rizs
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
petrezselyemzöldsóőrölt fekete borscsípős piros paprika Szósz: 5 db paradicsom1 doboz (7 dkg) paradicsompürézellerlevélbazsalikom sóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikachili szósz cukor vörösbor
Köret: 4 db krumpli tejfölElkészítés:
A rizst megfőzöm. A paradicsomot beleaprítom egy lábasba (a héjával nem bíbelődtem) Fűszerezem, cukrozom, belekeverem az aprított zeller- és bazsalikomlevelet, öntök rá vizet, s főzöm. Később beleteszem a paradicsompürét.A paprikát megskalpolom, csumáját eltávolítom. A sonkát apró kockára vágom, a hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom. .Egy keverőtálban összekeverem a tölteléket, megtöltöm a paprikákat..A paradicsomot botmixerrel összekeverem, beleteszem a paprikákat és a krumplikat
Készrefőzöm. Mielőtt kész, öntök hozzá vörösbort. Aki sűríteni akarja a szószt, kevés liszttel, tejföllel behabarhatja.Tálaláskor szedek a tányérba paprikát, mellé a sapkáját
és paradicsomszószt, s egy krumplit. Teszek rá egy kanál tejfölt, s bazsalikomlevelet.