Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban, tejföllel

  • 2013.06.09.
  • 4

Töltött paprika bazsalikomos vörösboros paradicsomszószban, tejföllelHozzávalók: 4 db TV- paprika 10 dkg sertés darálthús
1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 2 db chili paprika1 db tojás
4db nagyobb újkrumpli petrezselyem levélzeller levél bazsalikom sóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaolíva olaj chili szósz őrölt fekete bors1 pohárnyi rizs
a szószhoz: 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma5 db paradicsomzellerlevélbazsalikomlevélchili szósz
sócukorőrölt fekete borsőrölt pirospaprika1 db marhahúsleves kockaTabasco vörösborliszt tejföl Elkészítés: A rizst beáztatom reggel, majd délben félig megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megkapirgálom, kockára vágom..A paradicsomot rövid időre forró vízbe dobom, lehúzom a héját. A hagymákat,
paradicsomot, zöldeket aprítom. Egy lábasban kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst,
együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az aprított paprika sapkákat, a petrezselyem és zellerlevelet, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. Megtöltöm a paprikákat.A krumplit sós vízben előfőzöm.Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát,
ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.A paprikákat beteszem a lábasba,
s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, a krumplikat, ráöntöm a szószt, vörösbort, szórok rá kevés lisztet, összekeverem és felrottyantom.Tálaláskor a tányérra helyezek két paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, locsolok rá Tabascot, s a paprikákra teszek egy kanál tejfölt, s egy bazsalikom levelet.P.S. A recept bekerült a tombola.hu
Az elmúlt egy hét TOP receptjei
-be:5. - Nyári sláger gyümölcsös pite 6. Töltött paprika bazsalikomos paradicsomszószban7. - Sacher torta vegán rekorddal