Szalonnás paprikás krumpli lecsó- és füstölt kolbásszal, tejföllel

  • 2013.06.10.
  • 6

Szalonnás paprikás krumpli lecsó- és füstölt kolbásszal, tejföllelHozzávalók : 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)1 1/2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 db paradicsom2 db csípős hegyes zöldpaprika2 db chilipaprikalibazsír 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel 1 szál (20 dkg) lecsó paprika1/2 füstölt csípős parasztkolbászsóőrölt fekete borsőrölt csípős paprikaőrölt köményErős Pistafejes salátacitromolívaolajtejföl Elkészítés: A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit. Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát. Tejfölös salátával fogyasztom.P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ba (2013.06.12.):14.- Gyerekzsúrok sztárételei (Nosalty - gasztro) 15.- Paprikás krumpli kétféle kolbásszal (Mindmegette) 16. - Nemsokára kiderül, milyen íze van a bányatóban érlelt bornak (hvg.hu - gastro )