Sárgarépafőzelék tükörtojással

  • 2013.06.08.
  • 4

Sárgarépafőzelék tükörtojássalHozzávalók : 8 db sárgarépa4 gerezd fokhagymalisztvajliszt tyúkhúsleves kockasócukor őrölt fekete borsőrölt piros paprika
olíva olaj4 db tojás petrezselyemElkészítés: A sárgarépát megpucolom, lereszelem, a fokhagymát aprítom.Egy edényben vajon megdinsztelem a fokhagymát és a répát, szórok rá lisztet, öntök rá vizet, belemorzsolom a leveskockát, sózom, borsozom, s adok hozzá egy kevés cukrot. Amikor már majdnem megfőtt, öntök bele tejet.Közben kevés olajon megsütöm a tükörtojást, ezzel tálalom. A tojásra szórok pirospaprikát , s díszítésül teszek rá petrezselyemzöldet.P.S. Ez a recept bekerült a Hírkereső Gasztroblog Toplistájá-ba: 3.- Heti menü: levesből sosem elég! (Nosalty - gasztro) 4.- Sárgarépafőzelék tükörtojással (Mindmegette) 5.- Deci kevert kilátással - A világ legjobb tetőbárjai Budapesttől Bangkokig