Holland parasztomlett

  • 2013.06.08.
  • 1

Holland parasztomlettHozzávalók : 3 db krumpli1 fej vörös hagyma 2 gerezd fokhagyma1/4 póréhagyma1 szál újhagyma zöldjével 1 szelet szalonna1 szelet szendvics sonka
1/2 paradicsom
6 koktélparadicsom 1/2 hegyes csípős zöld paprika2 db chilipaprika 1/2 paradicsom 1 szelet sajt
vaj 3 db tojástej étolajpetrezselyemsóőrölt fekete borsőrölt piros paprikafejes salátalevélcitromextraszűz olíva olaj cukorElkészítés:
A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet.. A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm. Meghintem
a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást,

megsütöm. Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.Fejes salátával tálalom. A dressinghez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.