Kecskesajtos, karamellízalt hagymás quiche diétásan

  • 2017.04.22.
  • 3

Nagyon szeretem a kecskesajtos kosárkákat, lila hagyma lekvárral, úgyhogy gondoltam megcsinálom vendégváró helyett, ebédes verzióra, quiche alapra helyezve. Ráadásul, ha van már a hűtőben előre elkészített lila hagyma lekvár, az elkészítése sem tart sokáig. A lilahagyma lekvár cukormentes, az alap szénhidrát csökkentett. A kecskesajt zsírtartalmával lehet vitatkozni, de ennyi bele fér szerintem,úgysem esszük minden nap. Online étrend, receptek és tanácsadás fogyáshoz, életmód váltáshoz Diétás quiche tészta 150 gramm ch. csökkentett liszt (100 gr diawellness süteményliszt  koncentrátumot kevertem 50 gr fehér liszttel, így kissé nehéz volt nyújtani, mert törni és morzsálódni próbált a tészta, de 2 sütőpapír között simán ment. ) 1 tojás sárgája 120 gramm light margarin – növényi, nem hidrogénezett, tehát laktózmentes, és zsírszegény is kis só, kb 1 teáskanálnyi Diétás quiche töltelék Fél bögrényi lilahagyma lekvár " házi , cukormentes 100-150 gramm kecskesajt 1 kis bögre erős ízű reszelt sajt –  én "vintage” sajtot használtam, aminek sokkal erősebb íze van 4 tojás 3 dl tej / laktózmentes tej só, bors, szerecsendió(1 kk.) A tésztát gyúrd össze, lisztezett deszkán nyújtsd ki kb fél centi vastagra- két sütőpapír között nem törik), majd kivajazott, lisztezett formába tedd bele, és egyengesd el. Én gyümölcstorta formát használtam. Miután a formába tetted szurkáld meg az alját villával, tegyél bele egy sütőpapírt, önts rá lencsét/babot/kávébabot, hogy ne puklisodjon fel, és tedd a 175 fokon előmelegített sütőbe kb 10-12percre. 160 160 Amíg készül az alap, a tojáskat kézi/gépi habverővel a tejjel keverd el, fűszerezd, majd keverd el benne a reszelt sajtot. Amikor az alap már félig megsült, vedd ki a formából a babot és a papírt és öntsd bele a mixet, tedd be sülni kb 15 percre, amíg a teteje keményedni nem kezd. Én ilyenkor kanalaztam rá a lilahagymát, és tettem rá a felkarikázott kecskesajtot, gondoltam így jobb lesz, ha nem süllyed el benne annyira. Tedd vissza további 20 percre, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje. Hidegen, melegen is tökéletes, és laktató. 160