Cukormentes lilahagyma lekvár

  • 2017.04.28.
  • 4

Többször készítettem már, több recept alapján a karamellizált lilahagyma lekvárt, de ez a legegyszerűbb a kedvencem. Nincs benne semmi extra fűszer, így bármihez tökéletesen használható. Persze  lehet bolondítani akár fahéjjal, kakukkfűvel is, attól függően mihez szeretnéd fogyasztani. Mihez tökéletes a lilahagyma lekvár? Köretként, salátákba, szendvicsekbe, nagyon finom erősebb sajtokkal " kecskesajttal imádom- pizzára, quichebe, töltött husikba, vagy töltött kelt tésztákba. Receptek, étrendek  fogyáshoz online 160 Cukormentes karamellizált lilahagyma lekvár 4-5 fej lilahagyma 1-2 evőkanál olíva olaj pici só, bors 1 nagy evőkanál nyírfacukor vagy agave szirup " mézzel is helyettesíthető balzsam ecet (ízlés szerint, én kb 2 evőkanálnyit használtam) pici fehérbor ecet 160 Vágd félbe a hagymát, és karikázd el vékonyan, én az univerzális szeletelő/aprítómat használom, pikk pakk kész és szép vékony. Pici olajon kezdd el pirítani a hagymát és add hozzá a nyírfacukrot, hogy picit ezzel is piruljon -vagy az agave szirupot/mézet). Amikor a hagyma elkezdett megpirulni add hozzá a balzsam ecetet, és a fehérbor ecetet, sózni nem muszáj, de picit lehet. Én nem szoktam, mert a fehérbor íze elég. Borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. 160 160 Melegen és hidegen is nagyon finom, hűtőben akár 1-2 hétig is eláll.