Vanília pudingos csiga torta

  • 2016.08.10.
  • 1

Kerestem, hogy van e neve ennek a sütinek, de fogalmam sincs, a Ferdinánd tekercs, amit biztos, hogy el fogok készíteni nem pudingos. Mindenesetre most a csigákat nem simán a tepsibe pakoltam, hanem tortaformába sorakoztattam. Vékony lett a tekercsem, így kicsi csiguszokkal lett megtöltve de készülhet nagyobbakból is. Isteni finom, nagyon jól néz ki, és ha megbolondítod egy kis fahéjjal, biztosan egy darabig minden hétvégén ezt fogja rendelni a család. Természetesen szénhidrát csökkentett lisztből, cukormentesen készült ez a süti is, egészséges, rostban gazdag, akár reggeli bolti péksüti helyett is tökéletes maci kávéval (nem a cukrossal) vagy kakaóval és nekem mindenképpen kávéval :D. Elkészítheted sima csigáknak is. Napokig friss marad, de mi maximum másnapig tudjuk beosztani. Én dupla adagot készítettem, így vaníliás papucsokat is sütöttem, amit másnap dobozba csomagolva vittünk magunkkal mikor kirándulni mentünk. Ez az adag egy 22 centis tortaformára elég. Bátran dolgozz nagyobb adaggal, készítsd nagyobb csigákból! 30 dkg szénhidrát csökkentett liszt (én 20dkg diawellness süteményliszt koncentrátumot és 2100 dkg Bl55-ös fehér lisztet kevertem) 1 kk. enzim-mix 1 tojás + 1 tojás sárgája 2dl langyos tej– mi laktózmenteset használunk 1ek. nyírfacukor 30 gramm light margarin – nekem sós volt, így a 2-3 csipet sót én elhagytam a tésztából fél élesztő – 2,5 dkg Töltelék  1 csomag vaníliás pudingpor -cukormentes édesítő ízlés szerint 4 dl tej– nálunk laktózmentes 2 púpos teáskanál light margarin Tetejére Olvasztott margarin fahéjas nyírfacukor Az élesztőt futtasd fel a langyos tej egy részében, majd add hozzá az elkevert 2 fajta lisztes, enzim mixes egyveleghez, add hozzá a nyírfacukrot, tojásokat, enyhén olvasztott margarint és dagaszd 5 percig, majd tedd félre duplájára kelni. Készíts jó sűrű vaníliás pudingot, édesítsd ízlés szerint természetes édesítővel, majd tedd félre kihűlni. Mikor teljesen lehűlt habverővel dolgozd el a margarinnal, hogy finom krémet kapj. A tésztát nyújtsd ki lisztezett deszkán jó vékonyra, kend meg a pudinggal, tekerd fel és egy kés segítségével vagdosd fel, és egyenként tedd bele a vajazott-lisztezett tortaformába. Majd tedd félre kb 15 percre. Előmelegített sütőben süsd amíg aranybarna nem lesz. Miután kivetted kend meg olvasztott margarinnal és szórd rá a fahéjás nyírfacukrot, de csak sima vaníliásat is használhatsz. 160 Kapcsos tortaformában érdemes sütni, szeletelni és tálalni így egyszerűbb és gusztusosabb. 160