Mediterrán kuszkusz saláta

  • 2015.08.13.
  • 6

Nagy melegben is tökéletes és tápláló a mediterrán, csirkés couscous saláta, mert hidegen is isteni, de ha szeretnéd, melegen is eheted. Elkészítése nagyon gyors, a kuszkusznak köszönhetően értékes szénhidrátokkal tölt fel, így nem leszel éhes 1 óra múlva. Mediterrán couscous 1 bögre kész couscous – így készíthetsz profin, percek alatt kuszkuszt 1 natúr sült csirkemell – lehet fűszeres is pár szem olajbogyó pár darab aszalt paradicsom ¼-ed lilahagyma kukorica fél pritamin pprika só, bors, bazsalikom paradicsomos pesto – vagy paradicsom-mascarpone szósz 160 A kész couscoust tedd egy tálba, vágd apróra a hagymát és a paprikát is, karikázd fel az olajbogyót, csepegtess le tetszőleges mennyiségű kukoricát, az aszalt paradicsomot is szeleteld fel. keverd össze az egészet, adj hozzá kb. 2 evőkanálnyi pestot, és a fűszereket és keverd el alaposan. Ha szereted csípősen, akkor chili szószt is keverhetsz bele, vagy apríts fel egy kis chili paprikát. 160 Pesto helyett bármilyen házi paradicsom szósszal elkészíthető, és gyakorlatilag a hozzávalóknak csak az ízlés szab határt. Általában akkor készítem ezt a salátát, ha megmarad egy kis sült-főtt-grillezett csirke előző napról. Gyorsan kész van, nagyon finom, és hidegen, melegen is tökéletes. 160