Galambgombás, kecskesajtos pizza

  • 2019.06.23.
  • 2

A
galambgombák
a kedvencek között előkelő helyen vannak mindenképp nálam, nagy öröm, ha akad pár darab is akár. Pizzán, kenyérlángoson, kenyérlepényen is mindig bejön.
Pizza tészta: 30 dkg liszt, kb.
1,5 dl
langyos tej, 1 dkg élesztő a tejben pici cukorral felfuttatva, másfél evőkanál vaj (zsír), kávéskanálhegynyi só. Ezeket jól összegyúrva (rugalmas nem ragacsos tészta kell), kör alakúra kinyújtottam. kb. 5 mm vastagságúra. Picit elősütöttem (míg megszáradt a teteje) majd a az alábbi szósszal és feltéttel készre sütöttem.Pizza szósz és feltét: kb. 20 dkg kézzel elmorzsolt kecskesajt ugyanannyi zsírosabb tejföllel összekeverve, sózva és őrölt borssal fűszerezve. Ezt az elősütött pizzára tesszük, majd elosztjuk rajta az előzetesen pici fokhagymával, sóval lepirított apróra vágott galambgombákat.
További pizzák és kenyérlángosok a blogon gombával vadzöldségekkel:Erdei gombás, kecskeordás, színes kenyérlángosRókagombás, tejfölös és rókagombás, juhtúrós pizzaCsalános, olívabogyós pizzaVargányás, gomolyasajtos, grúz hacsapuri ihletésű, színes kenyérlepényTovábbi erdei gombás ételek az Erdőkóstoló blogonA vadnövénygyűjtés etikája, törvényei, szabályai: ittErdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal

Címkék

Erdei Gomba