Bodzavirágos, citromfüves szamóca- és meggypezsgő laktofermentálással, házilag

  • 2019.06.09.
  • 2

A szén-dioxidos, "szódás" pezsgős, probiotikus italok, pár nap alatt elkészülnek.Az aromás gyümölcsök, mint az erdei szamóca, kerti szamóca és a fűszeres növények, mint a bodzavirág vagy a citromfű kiváló alapanyagok arra, hogy ízeiket kiáztatva aromás és fermentálással pezsgős italt kapjunk. Élvezzük a fűszeres és a laktofermentálás során keletkező savanykás ízeket, valamint a tejsavbacik jótékony hatását is.Az ital
ezzel a leírással
megegyező módon készült, literenként mokkáskanálhegynyi sóval, csapott evőkanál cukorral, szamócákkal, meggyel, bodzavirággal, citromfűvel és fél citrom levével ízesítve.
A pici só épp sejthető az italban, és kell bele, a cukor jó részét a tejsav-baktériumok felhasználják, a keletkező szén-dioxidtól pezsgős lesz. Hidegen iható.
én
itt
tanulok fermentálnilaktofermentált őszi vadgyümölcs-italokcitromos kakukkfüves virágpezsgőbodzavirágpezsgőcsipkepezsgő,ibolyavirágpezsgő