Júdásfülgombás, reszelt zöldségleves tojáskockával

  • 2018.11.17.
  • 8

A
júdásfülgomba
egyik kedvencünk, nem igazán gombaíze, hanem érdekes állaga miatt szeretjük.Fel tud dobni egy egyszerű levest is, pláne ha más gomba éppen nincs. De salátákba, köretekbe, rizottóba is finom és nagyobb példányait tölteni is lehet. Ez a leves végtelenül egyszerű, mégis érdekes és mutatós a fekete, sárga és zöld színeivel.
Hozzávalók:Gyökérzöldségek (sárgarépa 1 kisebb, zeller egy szelet, petrezselyemgyökér 1 kisebb, pasztinák egy negyed) mindegyik lereszelve.1 fokhagyma apróra vágva1 kisebb hagyma egészbenpár szál petrezselyemzöld apróra vágvaJúdásfülgomba egy csészényi1 kis kanál mangalicazsír
vagy más zsiradék3-4 tojásFűszerek. só, őrölt, borsElkészítés:A kanál zsíron a fokhagymát illatosra pirítottam, majd átpirítom a reszelt zöldségeket, 1-2 szál az összevágott gombát, a petrezselyemzöld felét, a kis vöröshagymát egészben, majd felöntöttem vízzel, és készre főztem. Közben a felvert tojásokból (picit megsózva azokat) elkészítettem a levesbetétet: egy kis méretű serpenyőben kevergetés nélkül vastagabb lepényszerűen sütöttem a tojásokat, fedő alatt, kis lángon, esetleg megfordítva, mindkét oldalát átsütve, majd kockára vágtam. A levest tálaláskor friss petrezselyemzölddel megszórtam. Erdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal





















A saját gyűjtésű gombákat lássa
szakellenőr!A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt

Címkék

Erdei Gomba