Bodzabogyó ecet fekete bodzából

  • 2018.10.29.
  • 3

A fekete bodza (Sambucus nigra) termése nyersen nem ehető, de főzve és erjesztve már igen. Lekvárt más gyümölccsel keverve többször készítettem már bodzabogyóból. Van egy kis gyógyszeríze, ezért érdemes azt valamivel ellensúlyozni. Picit sós lekvárban, vagy fűszeres lekvárban almával vagy szilvával összefőzve nagyon finom.
Ez az ecet még nyáron készült, már régen leszűrtem a cefréről, azóta érlelődött: Sötét színe miatt láthatóan antioxidánsokban gazdag, s mivel nem hőkezelt vitaminok egyéb jó dolgok is vannak benne.
az ecet az itt
korábban már leírt módon készültNem kellene ilyen hosszú ideig érlelni, de mostanra nagyon finom, szinte balzsamecet sűrűségű lett.Hasonlóképp nagyon finom a bodzavirágos házi balzsamecet is, aminek készítéséről itt
írtam korábban.

Címkék

Fekete Bodza