Sült karaj podagrafüves, medvehagyma terméses hajdinakörettel

  • 2018.04.30.
  • 1

A medvehagymaszezon végén a zöld, még puha termésből csemegézhetünk. Frissen, kis mennyiségben jó ráharapni egy salátában, köretben, és kapriszerűen
savanyítható is.
Elkészítés:A karajt sütőben, tepsiben sütöttem. A hajdinát előzetesen beáztatva, sós, babérleveles vízben megfőztem. A
podagrafüvet
összevágtam és medvehagyma zöld termésével együtt, nyersen kevertem a hajdinához. Készült hozzá a nagyon kedvelt zöld szósz is, amiben tejfölt, pici majonézt, esetleg fetasajtot és apróra vágott levélzöldségeket keverek vagy turmixolok össze. Fűszerei só, bors, és ha nincs benne medvehagyma, akkor pici fokhagyma is.Erdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal,A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt

Címkék

Medvehagyma