Komlóhajtásos, podagrafüves, csalános tavaszi almaleves, sósan

  • 2018.04.15.
  • 3

A
komlóhajtás, a
podagrafű
és
a
csalán
a legfinomabb, gyakori és magas táplálkozási értékű vadzöldségek. Komlóhajtás csak tavasszal szedhető, a többi szinte egész évben. Változatos módon készíthetők el
Elkészítés: 2 hámozott almát darabolva, fél reszelt sárgarépát,
2 bő félmarék apróra vágott, vegyes vadzöldséget (komlóhajtás, csalán, podagrafű vagy szezonálisan, helyileg más is lehet) megpárolok kis lében, majd felöntöm vízzel elég sűrűre szoktam, így kevés vízzel, majd fűszerezem, felforralom, és lefedve elzárom alatta lángot.Fűszerek (mindenből csipetnyi): friss reszelt gyömbér, őrölt római kömény, fris reszelt citromhéj, só őrölt fekete (vagy fehér bors), só. Liszt-, cukor-, zsír- és tejmentes.
podagrafű az Erdőkóstoló blogonkomló az Erdőkóstoló blogoncsalán az Erdőkóstoló blogonErdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal,A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt

Címkék

Csalán Komló