Erdőkóstoló sorozat a Turista Magazinban és más írások a vadnövények feldolgozásáról, felhasználásáról
- 2017.12.01.
- 8
21. századi tündérkonyha
címmel az októberi Turista Magazinban egy bevezető riport utána novemberi számban Csipkebogyó a téma,
Csipkebogyó a hecsedlin túl
címmel. A decemberi számban (hamarosan megjelenik) a téli levélzöldségek, és téli gombák lesz téma.Gyógynövényes recepteket találhattok még tőlem a
Farmakognóziai Hírekben 2017 szeptemberétől kezdődően, korábbi lapszámokban pedig másoktól. A lapszámok letölthetők, sok hasznos gyógynövényes írást olvashattok bennük.Akit egyes témák mélyebben is érdekelnének pl. a régi gyakorlat, amivel igen sok növényt erjesztéssel tartósítottak vagy ecetet, savanyítót, kovászos savanyúságot, erjesztett kásaételt, alkoholos italt, pezsgős szörpöt, sört, széndioxidos (pezsgős) italt és sok egyebet készítetek, az sok érdekeset találhat ebben az írásunkban: Erjesztéssel feldolgozott vad - és kultúrnövények MagyarországonEgy másik írásban szintén a vadnövények sokféle használata a téma:
Vadnövények gyűjtögetése és piaci árusítása egykor és napjainkban Baranya megyében.Korábbi riportokról velem itt