Körtés, füstölt fetás, fűszeres vargánya kakukkfüves hajdinalepénykén

  • 2017.10.20.
  • 4

Az ősz összehozta az édes, lédús körtét és az erdők fűszeres ízű finomságát a vargányát. Füstölt feta sajt pedig gyakran van a hűtőben nálunk, mert intenzív ízéből kicsi is nagyon jót tud tenni egy-egy ételnek szerintem. Gondoltam mindezek együtt is jól hatnának, és így is lett.

Hozzávalók elkészítés:- Vargánya, megtisztítva, darabolva, vajon (plusz pici olíva olajon), apróra vágott fokhagymával, petrezselyemzölddel, citromos borssal, citromos kakukkfűvel, sózva lepirítottam. Kb. egy csészényi lett- A vargányához egy nagyobb méretű körtét meghámoztam, kimagoztam és apró kockákra vágva hozzáadtam.- Füstölt feta sajtból kb. a körte mennyiségének felét kevertem apró kockákban az előbbiekhez.Finoman összekevertem az egészet, nagyon pici reszelt citromhéjjal fűszereztem még, és hajdina lisztből, elég sok citromos kakukkfűvel sütött lepénykékre halmoztam. A körtés fetás vargányahalmok tetejét még megszórtam pici citromos borssal.Nagyon finom lett. A vargányának van egy kis édeskés mellékíze is, így nekem már bejött máskor is édes ízekkel együtt pl.
ebben a vargányasalátában, vagy
ebben mazsolával. Egyikben sem a vargánya volt édes, hanem volt édes íz az ételben, amire rá lehet harapni.
A lédús zamatos körte, a sós fetakockák, a csípős bors és a pici citromosság nekem nagyon harmonizált a vargánya fűszeres ízével.


vargányás gyűjtemény az Erdőskóstoló blogon

A saját gyűjtésű gombákat lássa
szakellenőr!Erdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal,A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt