Csipkebogyó-japánbirs víz

  • 2017.10.20.
  • 6

A japánbirs termését eddig még nem igen használtam. Tavaly
BioBiától
kaptam egy adag szárítottat, és nagyon finom, citromos ízt adott a teáknak. Megszerettem.
Érik a csipke is. Most, még keményen a legmagasabb a C-vitamin tartalma, azt is érdemes kiáztatni.
Amióta érik a japánbirs, naponta áztatom ki frissen, darabolva vagy reszelve. Finom, savanykás, illatos ital. Én nem édesítem, de lehetne. C-vitamintartalma magas, hogy pontosan mennyi, még keresem. A kiáztatott gyümölcsöt sem dobtam ki, egyelőre fagyasztva őrzöm, később lekvárféle lesz belőle.
Más gyümölccsel is lehet kombinálni áztatáskor, a képen pl. megtört csipkebogyóval együtt áztattam, langyos vízben kedve a (darabokra tört) csipkét, majd lehűlve hozzáadtam a szeletekre reszelt japánbirset. Úgy fél napot áztak együtt a C-vitamintartalmú gyümölcsök. Gyönyörű narancsos színű italt kaptam.