Vegyes vadzöldségleves joghurtosan, savanyú vagy kovászos uborkával

  • 2017.07.31.
  • 9

Ezt a levest az év szinte minden szakában készítem, mert erdei levélzöldségek vagy kerti gyomzöldségek szinte egész évben gyűjthetők. A leves készítése pedig gyors, egyszerű.A képen a levesbe tavaszi zöld levelek kerültek (csalán, podagrafű, komlóhajtás, vadsnidling, kevés pitypanglevél, zöldhagyma levele) de más fajokkal is készíthető, nyáron pl. kövér porcsin, fehér libatop, disznóparéj és kaszálás után újra hajtó csalán, podagrafű gyűjthető hozzá).A levélzöldségeket összevágom, kis olajon illatosra pirított, egy-két gerezd fokhagymára dobom őket, majd vízzel felöntve sózva, borsozva készre főzöm. Joghurttal habarom (lehet keményítővel liszttel is dúsítani, de anélkül is). Végül savanyú uborka (nyáron kovászos uborka) karikákat teszek bele.A vadnövénygyűjtés etikája, törvényei, szabályai: ittErdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal