Rókagomba podagrafüves szószban, podagrafüves hajdinával

  • 2017.07.30.
  • 7

A sárga rókagomba sokak kedvence, jó állagú, ízletes gomba, ezért sok tennivaló nincs vele. Egy vadzöldséges, fűszeres, tejfölös szószban, főtt hajdinával igazán finom volt.
A gombát megtisztítottam, a nagyokat apróra vágtam, a kicsiket csak félbe. Fokhagymás vajon +
kis olajon pirítottam, sóval, citromos borskeverékkel fűszereztem, majd apróra vágott (enyhén borsos ízű) podagrafüvet és kevés petrezselymet adtam hozzá. Kicsit ezekkel is tovább pirítottam, majd tejfölben elkevert keményítővel behabartam.A hajdinát sós babérleveles vízben puhára főztem, mikor megfőtt, apróra vágott podagrafűvel és egy kis gerezd friss, reszelt fokhagymával fűszereztem.Ui: Még tavasszal készült.További rókagombás ételek az Erdőkóstoló blogonTovábbi erdei gombás ételek az Erdőkóstoló blogonA vadnövénygyűjtés etikája, törvényei, szabályai: ittErdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal

Címkék

Erdei Gomba