Húsos somos, vadsnidlinges babsaláta bodzavirágos balzsamecettel

  • 2017.07.23.
  • 4

A savanyított
húsos somot tavaly nyáron készítettem, abból került ebbe a lila hagymás, vadsnidlinges babsalátábaA szárazbabot előző nap beáztattam, majd az áztatólevet leöntve (kuktában) babérleveles, sós vízben puhára főztem. A főtt bab levét leszűrtem. A babot szeletelt lila hagymával, apróra vágott vadsnidlinggel és savanyúságként eltett húsos sommal kevertem össze. A húsos som savanyú levéből és bodzavirágos balzsamecetből
-ami édesítettet is kicsit - kevertem rá kis öntetet. Más a babot kivéve a saláta minden alkotórésze fűszerez is. A húsos som magos, így a magokat köpködni kell, de sebaj, így is finom. Köretként vagy magában is finom és tetszetősen színes saláta.Ui: még tavasszal készülttovábbi húsos somosok az Erdőkóstoló blogon A vadnövénygyűjtés etikája, törvényei, szabályai: ittErdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal

Címkék

Húsos Som