Tavaszi virágzás ... tányéron, természetben

  • 2015.05.11.
  • 2

Sok tavaszi virág az erdőkben, réteken vagy a kertben finom, ehető és nem mellesleg szépen díszít is, így egyedivé, különlegessé teheti a tányérunkat, mosolygóssá
a napunkat.Az illatos ibolya (Viola odorata) édességben, szirupban, szörpben,
salátában, jégkockában, ecetben egyaránt helytáll:ibolyás palacsintaIbolyás jégkocka (alkotás és fotó: Rajkay Irén)
ibolyás saláta almás savanyú káposztás, vörös lencsés, erdei levélzöldekkelMogyoróbarka (Corylus avellana):csokis mogyoróbarka (kép forrása:
Slényje)Orvosi tüdőfű (Pulmonaria officinalis) virágai szép díszek lehetnek:


kép forrása:
SlényjeVirágos kőris( Fraxinus ornus) tavasszal bőven hozza virágait.
Azokat nem használták, de mediterrán országokban nedvét csapolják,
nálunk nem klimatikus okok miatt nem lehetséges:
Galagonyák (Crataegus fajok) virágos hajtásából tea, limonádé készíthető,
fiatal hajtások ehetők:galagonya-limonádéSalátaboglárka
(Ranunculus ficaria) virága ehető étel-, ital- salátadísz:Hagymaszagú kányazsombor (Alliaria petiolata) virága ehető, csípős ízű ételdísz:kucsmás rizottó kányazsombor virággal, erdei zöldekkelGyümölcsfák virága szép dísz, ehetők, ha nem keserű az ízük: