Őszi, erdei zöldes, fetasajtos lencsesaláta narancsos, mustáros önetettel

  • 2014.10.28.
  • 8

Nagyon sok növény ősszel újra éled, friss zöld leveleket hajt az erdőkben, mezőkön, réteken.Így amikor a kertekben elfogynak a zöldek, van hová menni.Úgy szedjük ezeket, hogy a növényegyed túlélje, mindig csak a frisset és keveset egy növényről!Egy gyors saláta készült nálam ilyenek nyersen felhasznált zöldekből: tyúkhúrból, podagrafűből, csalánból, medvetalp fiatal levélből és főképp a levélnyélből vegyesen
(nyersen a csalánt iciripicirire kell vágni,
hogy ne csípjen)"vadzöldes" lencsesaláta feta sajttalA fenti zöldekből került a salátábaa zamatos turbolyából is csak icipici került a salátába, mert az nagyon erős ízű ( képre kattintva olvasható a felirat)
Elkészítés, hozzávalók:erdei zöldek, alaposan megmosva, apróra vágva (a csalánt nagyon apróra kell vágni, egy zacsiban vágás előtt "meggyömöszölve", hogy ne csípjen)sós vízben főtt lencse (pár órával főzés előtt beáztatva, az áztató levet leöntve, friss vízben kell főzni)piros húsú, picit csípős paprika apróra kockázvafeta sajt apróra kockázvaÖntethez: 1 narancs leve kicsavarva, kis kanál mustár, só, bors, víz

A hozzávalókat összekeverjük, és leöntjük az ízlés szerint finomra kevert narancsos mustáros öntettel.