Két éves az Erdőkóstoló. Kis erdei salátával, szendviccsel ünnepeltük - vadzöldséges, feles borsós szendvicskék.

  • 2014.03.02.
  • 4

Két éve március 1. Jó régen volt. De ekkor gondoltam egyet, és hirtelen, blogírásban teljesen járatlanul kezdtem írni az Erdőkóstolót. Azóta én is sokat tanultam és remélem másoknak is hasznára vált. Jókat főzicskéztem, sütögettem, és remélem azt is, a kíméletes, a természetmegőrző gyűjtésről is átadtam gondoltaimat, nem csak itt a blogon, hanem az azóta 5000 kedvelőhöz közeledő Facebook oldalon
is. Jó lenne, ha minél több tiszta, egészséges erdőnk, rétünk, mocsarunk maradna meg nekünk és utódainknak. Mert fontos gyógynövény és egészséges táplálékforrások is. Kellenek még nekünk.
A saláta összetétele, és ugyanaz a kis rozsos, házi bucis szendvicskéken:Vegyes erdei levélzöldség (medvehagyma, csalán, podagrafű, pongyola pitypang fiatal levele, salátaboglárka levél, árvacsalán hajtás), lila hagyma, zöld színű, feles borsó babérleveles, sós vízben megfőzve. Öntet csipkebogyó ecet, méz, víz, csipet őrölt bors.Salátaként majd pedig kis túrós szendvicskékre kanalazva finom volt.Főzés előtt jártunk egyet és gyűjtöttünk ünneplésként is. Ezt láttuk, gyűjtöttük:Csípős csalán (Urtica dioica) és Podagrafű (Aegopodium podagraria)
Közönséges mogyoró (Corylus avellana) az aranyló barkás bokorPodagrafű (Aegopodium podagraria)Salátaboglárka (Ranunculus ficaria)Százszorszép (Bellis perennis)