Diétás, paleo Sacher torta

  • 2016.05.18.
  • 9

A legfinomabb Sacher torta, amit valaha ettem. Ráadásul liszt-és cukormentes.5 tojás60 g Nagyedannyi Ugyanannyi Édesítő180 g mandulaliszt5 ek kakaópor0,5 tk szódabikarbóna1 ek űtifűmaghéj2 ek olvasztott margarinUpdate baracklekvár100 g 70%-os étcsoki2 ek olajA tojásokat habosra keverem (ez kb.10-15 perc), majd a vége felé fokozatosan hozzáadom az édesítőt.Óvatosan hozzákeverem a margarint.Összekeverem a mandulát, a kakaóport, a szódabikarbónát, az útifűmaghéjat, majd ezeket is belekeverem a habba.Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába öntöm.Légkeveréssel 160 fokon 30 perc alatt készre sütöm.Mikor kihűlt, ketté, vagy háromfelé vágom,
megkenem sárgabaracklekvárral.A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, majd ráöntöm a tortára.