Isteni diótorta

  • 2015.11.16.
  • 3

Ez életem legfinomabb diótortája.Korábban már elkészítettem (Cirkusz és diótorta), most azonban pontosítottam az arányokat.A
recept
Farkas Vilmosé, ami szerintem szuper, csak icipicit módosítottam.18 cm-es tortaformáhozHozzávalók4 tojás160 g kristálycukor130 g liszt30 g darált diócsipet fahéjElkészítésA fehérjét 100 g kristálycukorral habosra keverem.A sárgáját a maradék 60 g kristálycukorral fehéredésig habosítom.A két habot lazán összekeverem.A lisztet, a diót és a fahéjat összekeverem, majd apránként belekeverem a habba.Tortakarikában, 160 fokra előmelegített (légkeveréssel) sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.Nekem kicsit túlnőtt a torta a formán, ezért fejjel lefelé, rácsra borítva hűtöttem ki, így szép egyenes lett a teteje is.A krémHozzávalók
230 ml tej250 g cukor30 g étkezési keményítő / 1 csomag vaníliás pudingpor150 g darált dió300 g vajElkészítésA tejből, cukorból és a keményítőből/pudingporból pudingot főzök.Mikor kész, azonnal belekeverem a darált diót.Ha kihűlt a krém, akkor kihabosítom a vajjal.Ezután négyfelé vágom a kihűlt piskótát, és betöltöm a krémmel, amiből bőven marad még a bevonásra is.