Lecsós-juhtúrós tészta

  • 2015.10.19.
  • 0

Nagyjából egy évig tartott a konyhasztrájkom, ami főzés terén abban nyilvánult meg, hogy csak a legszükségesebb időkben vettem elő a fakanalat, értsd: hétvégente.Most azonban kilábalni látszom a konyhai depiből (sütés terén még ez azért nem igazán mondható el, ott még tart az alkotói válság), vagy egész egyszerűen lehet, hogy csak ráuntam a borzasztó ételfutár kínálatra.Úgyhogy leültem a gép elé, és elkezdtem recepteket és ihletet keresni.Az eredeti receptet némileg módosítva meg is született ez a tészta, ami meglepően rövid idő alatt elkészül, mindemellett nagyon finom. Csak a férjem kérdezte a szokásosat: na és hol van belőle a hús?:)Eredeti recept
itt.Hozzávalók:25 dkg tészta4 paprika2 konzerv paradicsompüré (amiben egész parik vannak, Pennyben kapható)1 gerezd fokhagymasópici borszöldfűszer (házi delikát)250 g juhtúróa tetejére trappista ízlés szerinti mennyiségbenElkészítés:A tésztát a szokásos módon megfőzöm.A paprikát felkarikázom.Lábasban 4-5 percig főzök még a paradicsomokon, közben hozzáadom a fűszereket és a zúzott fokhagymát.Ezután hozzáadom a paprikaszeleteket, további 4-5 percig főzöm a szószt.Végül összevegyítem a szószt a megfőtt tésztával, és az összemorzsolt juhtúróval.
Reszelt sajtot szórok a tetejére, és előmelegített 200 fokos sütőben (légkeveréssel) addig sütöm, amíg a tetején a sajt meg nem pirul.