Puha mézeskalács fázisfotókkal

  • 2013.12.10.
  • 6

Minden mennyiségben jöhet, ugyanis a fiaim imádják!A tésztáját nem kell pihentetni.
A sütőből kivéve azonnal puhák, és azok is maradnak.
Hozzávalók:510 g liszt
kb. 1 dl méz170 g porcukor2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 kávéskanál szódabikarbóna2 tojás170 g vaj/margarin, vagy vegyesen
Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket összekeverem.

2. A lisztes keveréket, a porcukrot, a tojásokat és a zsiradékot keverőtálba öntöm és a habverő gép hullámos karjával egyneművé dolgozom.
3. Mikor már kicsit összeállt a tészta, folyamatos keverés mellett annyi mézet csurgatok hozzá, amitől még egy nem ragadós masszát kapok. Az 1 dl biztosan nem fog kelleni, kicsit kevesebb szokott nekem belemenni.4. Amikor már nagyjából olyan, mint a képen,
5. akkor kézzel összegyúrom és gombóccá formázom.
6. Lisztezett felületre borítom, és a tetejét is beszórom liszttel, így könnyebb lesz vele dolgozni.7. Ujjnyi vastagra nyújtom, és tetszőleges formákkal kiszúrom, majd mehetnek a sütőpapírral bélalt tepsikbe.
8. Előmelegített sütőben 8 perc után kiveszem őket, különben kemények lesznek!Légkeveréssel 160 fokra, légkeverés nélkül pedig 180-ra melegítem elő a sütőt.Most nem írókáztam őket, hanem fondánnal és cukorgyöngyökkel díszítettem a mézeskalácsokat.Jó étvágyat!