Isler

  • 2013.01.23.
  • 0

Az egyik kedvenc édességem!Végre ez az a recept, amivel meg vagyok elégedve!Érdekes, hogy az omlós tésztájú sütikben valahogy nem szívlelem a vaj ízét... Hozzávalók:450 g liszt100 g vaj200 g margarin 150 g porcukor1 tojássárga1 citrom reszelt héja és leve40 g darált mandula200 g étcsoki2 ek olaj Elkészítés:Kézzel: A zsiradékot szétmorzsolom a liszttel, majd beledolgozom a cukrot, tojást, citrom héját és levét, végül a mandulát.








Géppel: A zsiradékot, porcukrot és a tojást eldolgozom a "hullámos" karú keverőlapáttal, végül a lisztet, a citromhéjat, és levet is hozzáadom.


2. Mikor összeállt a tészta, lisztezett asztalon átgömbölyítem, majd folpackba csomagolva hűtőben 10 percig pihentetem.


3. Lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtom, majd bármilyen, tetszés szerinti formával kiszúrom, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetem őket.


4. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 170 fokon 8 perc alatt megsütöm. Akkor jók, mikor a szélük elkezd barnulni.



5. Kihűlés után 2 db formát egy kis ribizli, szilva, málna, vagy akármilyen, tetszés szerinti lekvárral összeragasztok.


6. A csokit gőz fölött felolvasztom, elzárom alatta a gázt, és belekeverem az olajat.


7. Megfogok egy islert a felénél, a másik felét belemártom a csokiba, majd tálcára teszem. A tetejüket Mindegyikkel így járok el. Ha időközben esetleg megkeményedne a csoki, gyorsan melegítek rajta egy picit, így ismét folyós lesz.Jó étvágyat!
Tipp: A tészta kézzel való összegyúrását minél gyorsabban kell végezni, különben kizsírosodik, nem áll össze, úgymond "leég".