Frankfurti leves

  • 2012.12.14.
  • 8

Ha a fotó alapján kellene döntenem, biztos másik receptet választanék.Igyekszem majd jobb fotót készíteni róla, ami megfelelően tükrözi azt, ahogy valójában kinéz...Viszont az íze: tökéletes!Hozzávalók:60 dkg kelkáposzta30 dkg (kb.3 pár) bécsi virsli2 csipet őrölt kömény3 szem (kb. 20 dkg) krumpli2 db tyúkhúsleves kocka2 dl tejföl1 kis fej (kb. 90 g) vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma1 teáskanál őrölt majorannafél kk őrölt feketebors1 kk pirospaprika1,5 l víz1-1 ek zsír1 tk sóElkészítés:A fokhagymát a vöröshagymával aprítógépben pépesítem (vagy apróra vágom), majd 1 ek zsíron megpirítom.A hagymákat lehúzom a tűzről, megszóróm pirospaprikával, jól összekeverem, és felöntöm a vízzel.Beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott káposztát és a megpucolt, kockára vágott krumplit is.Fűszerezem köménnyel, sóval, majorannával, borssal.Beledobom a két húsleves kockát is.Amíg a káposzta fő, a virslit felkarikázom, és 1 ek zsíron, serpenyőben picit megpirítom.Amikor már majdnem puha a káposzta és a krumpli is, akkor beleteszem a levesbe a virslit.
Mikor minden megpuhult, belekeverem a tejfölt, összeforralom, és már kész is!Jó étvágyat!