Tejfölös sertéspörkölt tésztával

  • 2012.03.15.
  • 9

Ez is, mint szinte minden pörkölt, vagy paprikás nokedlivel a legfinomabb. Nálunk most tésztával készült, mert sajnos nincs nyolc kezem :)Hozzávalók:60 dkg sertéscomb1 nagy fej vöröshagyma, vagy 2 kisebb5dkg sertészsír1 paprika1 paradicsom1 csapott tk só
1 púpozott tk őrölt pirospaprika2 tk pirosarany2 dl tejföl2 dl víz
Elkészítés:A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük (üvegesre).Hozzáadjuk a húst és fehéredésig dinszteljük.Beletesszük a sót, pirosaranyat.Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük kb 2 dl vízzel.Beledobjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot.Félig lefedve, alacsony lángon puhára főzzük (kb. másfél-két óra alatt) és ha szükséges, időnként pótoljuk az elfőtt levet.Mikor kész, beletesszük a tejfölt és egyet forralunk rajta.Jó étvágyat!

Címkék

Pörköltök