Cseresznyés-nutellás gofri

  • 2016.06.16.
  • 7

Tegye fel a kezét, aki a Nutellát nem szereti. Na, ugye milyen kevés kéz van a levegőben?Ritkán figyel be nálunk nutella, de most ráadásul nem csak sima kanalas nyalánkságként végezte. Erősen még kell jelzővel illették a kiskorúak.Hozzávalók a gofrihoz:
20 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,2 dkg mák,
4 tojás,
5 dkg cukor,
1,5 dl tej,
10 dkg olvasztott vaj,
csipet só,
a csokis öntethez:5 dkg nutella,
4-5 evőkanál tejszín;
a cseresznyés öntethez:
40 dkg cseresznye,
5 dkg cukor,
1 dl tejszín,
1 evőkanál étkezési keményítő.A gofrihoz a lisztet, a keményítőt, a cukrot, a mákot, a sót elkeverjük a tojásokkal, majd folytonos kavarás mellett lassanként hozzáadjuk a tejet majd az olvasztott vajat. Amíg az önteteket elkészítjük, a bekavart tésztát pihentetjük. A csokis öntethez egyszerűen csak felhígítjuk a nutellát a tejszínnel és csomómentesre kavarjuk. A gyümölcsöntethez a cseresznyét megmossuk, szárát eltávolítjuk és kimagozzuk. Egy kis lábosba tesszük a magozott cseresznyét, rászórjuk a cukrot és tűz fölött alaposan összerottyantjuk. Amikor a cukor elolvadt, rászórjuk a keményítőt, elkavarjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk és levesszük a tűzről. A felforrósított gofrisütőben kisütjük a gofrikat és az öntetekkel kínáljuk.

Címkék

Édes Gyümölcs