Tavaszi leves - spenóttal, borjúgombóccal

  • 2016.02.29.
  • 9

Aki követ a kékbetűsön, az talán olvashatta, hogy ígéretet tettem arra, miszerint ma este megadom ennek a levesnek a receptjét. Hát így történt, hogy szökőév (nem) szökőnapján (mert azt tudjuk, hogy 24-én volt) mégis kerül ide valami a blogra.Kiffiam ma megkérdezte, hogy:- Ez milyen leves?- Tavaszi leves.- Csak így egyszerűen?- Na jó. Spenótos borjúgombócleves.....- Nyammmm!És tényleg betolta az utolsó cseppig. S mert répa nem volt benne, így Kicsilány is hasonlóan tett. Hát valóban, nem egy nagy ördöngösség, s mégis egy finom, épp tavaszi levest készíthetünk roppant egyszerűen.Hozzávalók 4-5 személyreA gombócokhoz:50 dkg borjúhús,1 tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa,1/2 hagyma1 evőkanál olajsóA leveshez:2 krumpli,
1 kisebb hagyma,2 cikk fokhagyma,2 evőkanál olaj,pici darab gyömbér,1 csapott mokkáskanál curry,4 marék bébispenót,só.A gombócokhoz a húst ledaráljuk. A hagymát apróra vágva az olajon megfonnyasztjuk, majd az összes alapanyagot összegyúrva kis gombócokat formálunk.A leveshez a hagymát aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott gyömbért, végül a krumplikockákat. Megszórjuk a curryporral, felöntjük vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk és beletesszük a húsgombócokat. Lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. A végén beletesszük a megmosott és lecsöpögtetett spenótot. Ezzel már nem kell főznünk, a forró leves hőkezeli.Aki gondolja tehet bele tejfölt vagy egy kis gyenge, gyümölcsecetet.

Címkék

Leves Borjú