Diós-zöldfűszerkérges vaddisznószűz

  • 2014.11.11.
  • 6

Adva volt a fagyasztóban egy vaddisznónak a szűzpecsenyéje, Kicsit vonakodtam elővenni, gondolván na az egy húsfogyasztó, jelen pillanatban 5 személyes család számára bizonyára nem lesz elegendő egy ebédre. Hisz ugye a mangalicaszűzből indultam ki. Hát ég és föld a különbség, szerintem ha nem farkaséhesek, akkor 6 személy számára is elegendő a 2 darab vaddisznő szűzpecsenye ily módon elkészítve.Hozzávalók:2 vaddisznó szűzpecsenye,2-3 evőkanál olvasztott libazsír,10 dkg őrölt dióbél,2 ág rozmaring2-3 ágacska kakukkfű3 cikk fokhagymasó, bors1/2 dl vörösborA húst egy éjszakára sós vízbe tesszük a hűtőszekrénybe. Másnap konyhahőn hagyjuk 1-2 órát, majd kivesszük a sós vízből, lecsöpögtetjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A libazsírt serpenyőben felforrósítjuk és a szűzpecsenyéket körbepirítjuk. A tendencia az lenne, hogy tudva mennyire hosszadalmas elkészíteni egy vaddisznóhúst, lévén nehezebben puhul, szóval azt gondolnánk, majd a szűzpecsenyének is több elősütés kell. Nem fog kelleni. Miután körbepirítottuk, a fölösleges zsírt lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a morzsakéregben. Ehhez a zöldfűszert apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük (használhatunk esetleg 1-2 csipet fokhagymaport is) és összekeverjük az őrült dióval. A morzsakérges szűzpecsenyét tűzálló tálba tesszük, a maradék morzsát ráhalmozzuk, kevés őrölt borssal megszórjuk, esetleg a morzsát a kezünkkel rásimítjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntjük a vörösborral, egyet forralunk rajta, majd az egészet a szűzpecsenyék alá öntjük. 130 fokra előmelegített sütőbe 25 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

Címkék

Vadhús