Réteges túrótorta

  • 2016.02.13.
  • 3

Sziasztok, ma egy finom túrótorta receptet hoztam:Hozzávalók:1,5 cs omlós kakaós keksz (én Győri édest használtam)10 dkg olvasztott vaj50 dkg túró50 dkg mascarpone4 cs Expressz zselatin fix30 dkg erdei gyumolcs1 cs vaníliás pudingpor (főzős)0,5 l tej.Ízlés szerint cukorVanília rúd (elhagyható)Díszítéshez: gyümölcs, csokiElkészítés:A kekszet robotgépben ledaráltam, összegyúrtam az olvasztott vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodtam (előzőleg kibéleltem sütőpapírral), majd a hűtőbe tettem dermedni.Egy vanília rúd kikapart belsejének hozzáadásával megfőztem a pudingot, és amíg hűlt lepaszíroztam a túrót, és össze kevertem a mascarponéval, és cukorral. Fokozatosan hozzákevertem a pudingot a túrós keverékhez, majd a végén hozzá adtam 3 csomag expressz zselatin fix-et. A felét ráöntöttem a kekeszes alapra, és újra vissza tettem a hűtőbe.Leturmixoltam az erdei gyümölcsöt és átpaszíroztam egy kis lyukú szűrőn, hogy ne legyenek magok a tortában. A gyümölcspürét belekevertem a maradék túró krémbe, és hozzáadtam mégegy zselatin fixet. Ráöntöttem a már kissé megdermedt vaníliás rétegre, fodrozott szélű habkártyával mintásra simítottam, és visszatettem a hűtőbe 24 órára.Gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítettem.Próbáljátok ki :)