Paleo gesztenyés barna kenyér

  • 2013.10.05.
  • 0

Most már közzé merem tenni, többszöri sütés van mögöttem, mindegyik egyformán jól sikerült. Ez aztán az igazi kenyér élmény. Ha ezt elkészíted nem fogod többé a búzalisztes kenyeret hiányolni, ezt garantálom.Ez az igazi kenyér és örömömre szolgál, hogy megoszthatom veletek konyhai kisérletezésem eredményét.Teszem ezt az után, hogy a kenyér az Első Országos Paleolit Rendezvény és Vásáron osztatlan, elsöprő sikert aratott.A kép a vásáron készült nézzétek el nekem, hogy egyszerűbb, de annál inkább fontos momentum, mert ezt a fontos és fantasztikus napot örökíti meg.Jellemzői: Semleges, nincs tojás íze, a gesztenyeliszt ellensúlyozza a szezámlisztet, nincs magliszt íze. Nem vizes a belseje. Nagyon finom variáció. A tápiókától teljesen hasonlít a hagyományos kenyerekre.Hozzávalók:5 tojás5 púpos ek. tápióka keményítő (vagy nyílgyökér liszt)3,5 púpos evőkanál szezámliszt2,5 púpos evőkanál gesztenyeliszt3 evőkanál víz3/4 csomag foszfátmentes sütőporfél teáskanál himalája só3 teáskanál citromlé (vagy ecetből 1 teáskanál)(zsiradék nélkül)Elkészítés:tojást villával felverjük, belekerül a víz, a lisztek, a só, végén a sütőpor és az ecet. 1 percig kevergetjük, hogy habosodjon, 2 percig pihentetjük, hogy a sütőpor dolgozzon. Folyósabb tészta, az amerikai palacsintához hasonlít a sűrűsége.A püspökkenyér formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, tetejére legszebb, ha tökmagot szórunk.175 fokos sütőben 40 percig sütjük.Ha szerencsénk van, szép repedezett lesz a teteje és kissé kérges, nem az a piskóta állag.
Kihűlés után egy ruganyos, puha, száraz belsejű kenyeret kapunk, semleges ízzel.Érdemes ezzel elkezdeni a paleora szoktatást családtagjaink körében. :) Nem paleosokon is tesztelve és elnyerte a tetszésüket.Ugye milyen igazi kenyér hatása van?