Baconkosár tojással

  • 2013.03.22.
  • 8

Ez az étel kiváló példája annak, hogyan varázsoljunk szokványos, hétköznapi alapanyagokból újdonságot a terített asztalra. Ekészítése nem tart tovább, mint megsütni egy gazdag rántottát, de a hatás garantáltan nem marad el, amikor szervírozzuk.Hozzávalók darabonként2 db bacon1 db tojás1 karika házi kolbász3-4
kis kocka kemény sajt (pl.parmezán --> kompromisszum)1 db koktélparadicsom felesóElkészítésVeszünk egy muffinformát, kibéleljük a baconszeletekkel (körbetekerjük az aljától kezdve), beletesszük a karika házikolbászt,
a koktéparadicsomot, a parmezán kockákat, ráütjük a tojást és megsózzuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tetején a tojás az általunk kedvelt állagú nem lesz. Legkiválóbb mellé friss salátát tálalni olajos-citromos dresszinggel.