Házitészta durumlisztből

  • 2018.05.15.
  • 8

A durumbúzát, amiből ez a csodálatos liszt készül, nevezik még keménybúzának vagy makarónibúzának is. Elsősorban száraztészta gyártására használják, és tojás hozzáadása nélkül is remek tészta gyúrható belőle.Az észak-afrikai konyhában használt kuszkusz is durumbúzából készül.Főzéskor rugalmas és kemény marad, nehéz szétfőzni. Nem is kell neki több 1 percnél a lobogó sós vízben!Ezek voltak a tájékoztató sorok, s most bemutatom a durumból készített sonkás tésztámat. Ez a remek rakott tészta-féleség a Bodzás Vendégház étlapján is szerepel, így rendelhető. Lehet, hogy ezután mindig durumból fogom gyúrni, és kihagyom belőle a csodás kapirgálós tojást?Kockára vágvaKonyhai csendéletBödön házi zsírralSonkás tészta friss zsázsával és rukkolával