Kéksajtos zellerkrémleves

  • 2017.03.15.
  • 3

Hideg tavaszi napokon, mint ez a mai is, jól jön egy meleg, krémes leves, franciásan velouté. A zeller ízéért odavagyok, márványsajttal pedig egyszerűen elképesztő kombináció. Nem lehet elképzelni, meg kell csinálni!
Felkockázom egy megtisztított zellergumó felét (kb. 40-50 dkg), 2 szál angolzellert megszabadítok a szálas részektől, majd ezt is felkockázom. Felteszem mindet egy lábasban annyi vízben, amennyi 2-3 centivel ellepi. Sózom, borsozom és hozzáadok egy bio zöldségleveskockát. Amikor a zöldség puhára főtt, botmixerrel pépesítem. Beledolgozok, ugyancsak a mixerrel, 5-8 dkg márványsajtot és ízlés szerint tejfölt (vagy creme fraiche-t), kb. 1-1,5 decit. Ha sima, felteszem újra a gázra a levest, és forralok rajta egyet.
Parmezánforgáccsal, almával, zellerlevéllel tálalom. Olívaolajat csepegtetek rá, de ez már tényleg csak játék.

Bevásárlólista
40-50 dkg zellergumó
2 szál angolzeller
só, bors,
1 bio zöldségleveskocka
5-8 dkg márványsajt
1-1,5 dl tejföl (vagy creme fraiche, esetleg tejszín)
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!