Rukkolás süteménykenyér

  • 2016.10.29.
  • 7

Tettél már salátát süteménybe? Ha nem, akkor ideje kipróbálni, mert egyszerűen fantasztikus! Kell még bele egy kis sonka és parmezán is, és mennyei lesz. 
Kevés, nagyon minőségi hozzávaló - ezekhez már csak egy kis liszt, olívaolaj, fehérbor és házi tojás kell, hogy kész legyen egy nagyon menő előétel vagy vacsora. 
Ilyen szuper, tiszta dolgokkal kezdődik a főzés:

A rukkolás süti elkészítése
Felaprítok 10 dkg pármai sonkát (két vastag szeletet vásárolok), lereszelek 8 dkg parmezánt. Megmosok és leszárítok 6 dkg rukkolát.
A sütőt 180 fokra melegítem elő.
16  dkg finomlisztet habverővel kikeverek 1 csomag sütőporral és 4 tojással. Ebbe a sűrű masszába keverek 1 dl száraz fehérbort, 8 cl extraszűz olívaolajat, sózom a masszát és feketeborsot őrölök bele. Fakanállal hozzákeverem a sonkát, a parmezánt, majd beletépkedem a rukkolát is. Kiolajozott, lisztezett formába öntöm a masszát, elegyengetem majd 50 percig sütöm.
10 perc pihenés után rácsra borítom. Langyosan lehet szeletelni. Ha marad, másnap is ugyanolyan finom lesz. Nincs intenzív rukkola íze, de a sonkától és a bortól nagyon aromás és illatos lesz ez az étel.

Az illatok mellett a színek is étvágygerjesztőek.

 Bevásárlólista
10 dkg pármai sonka
8 dkg parmezán
6 dkg rukkola
16 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4 tojás
1 dl száraz fehérbor (chardonnay-t használtam)
8 cl extraszűz olívaolaj
só, bors
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!