Quinoával töltött padlizsán

  • 2016.09.02.
  • 1

Minipadlizsánt vettem, elfértek a tenyeremben. Quinoával töltöttem őket. Ez a mag nagyon magas fehérjetartalmú, egészséges élelem. Nem gabona és gluténmentes. Kenyérben és sütiben már próbáltam, pehely formájában, és nagyon jó kis hozzávaló. A quinoás süti csokival és dióval, és az olívás fougasse is egészen remek lett tőle!

A quinoával töltött padlizsán elkészítése
8 dkg quinoát megmosok, majd kétszeres mennyiségű vízben 20 perc alatt puhára párolom. Szűrőn lecsepegtetem.
5-6 apró szemű padlizsánt kettévágok, majd kikaparom a belsejét. Utóbbit felaprózom és kevés olívaolajon megpárolom egy kis fej apróra vágott vöröshagymával és 3-4 gerezd aprított fokhagymával. Sózom, borsozom, hozzáadom a megfőtt quinoát és a felaprított mentalevelet.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg gazdagon a fél padlizsánokat. Kiolajozott edényben, 180 fok, 30-35 perc alatt sütöm készre. Sült kacsa körete volt.
Bevásárlólista
80 dkg aprószemű padlizsán (5-6 szem)
8 dkg quinoa
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy csokor menta
só, bors, olívaolaj
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!