Szilvás-mandulakrémes muffin

  • 2016.08.14.
  • 0

Tudom, hogy a desszerteket szeretitek itt a legjobban, így két dolgot csináltam: felütöttem a könyvet, amit most olvasok, és szedtem pár szem szilvát. Első lépésnek nem is nehéz, igaz? Ígérem, a többi fázis sem lesz sokkal bonyolultabb, hiszen muffint csinálni a világ egyik legkönnyebb és legjutalmazóbb dolga. Kezdőknek is ajánlom!
A könyv hősnője is muffint dob össze, ha gyorsan szeretne valami édeset és nagyon finomat. A szilvát mandulával párosítottam, szerintem ez egy győztes kombináció. A muffinhoz fehér mandulakrémet használtam, ami nem csak bioboltokban, de a Dm-ben is kapható.
A szilvás-mandulás muffin elkészítése
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Az idő, mialatt eléri ezt a hőfokot, pont elég lesz arra, hogy összeállítsam a tésztát. Amihez, ebben a sorrendben, a következőket keverem össze: 3 tojás,  9,5 dkg nyírfacukor por, 2 evőkanál mascarpone (vagy már krémsajt), 20 dkg süteményliszt/finomliszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg mandulakrém, 1 kávéskanál mandulaaroma (el is hagyható), 20 dkg apróra darabolt szilva (5-6 nagy szem). Célszerű robotgéppel készíteni, mert ez egy elég sűrű, fényes, nyúlós állagú kevert tészta lesz a mandulakrémtől. Ha összeállt a tészta, 0,5-1 dl zabtejjel még lazítani kell, ha túl sűrű lenne.
Kapszlikba adagolom a szilvás tésztát és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percet sütöm.
Nagyon-nagyon finom mandulaillat lesz a lakásban, a süti pedig eltűnik egy-kettőre.
A recept alapjául szolgáló regényt, a Párizsban játszódó domestic thrillert itt 20% kedvezménnyel rendelheted meg. 
A Regényes ételek sorozat korábbi receptjeit itt olvashatjátok:
fehércsokis boros málnafagyi
lazacbonbon - az instant boldogság

Bevásárlólista
3 tojás
9,5 dkg nyírfacukor por
2 ek. mascarpone vagy már krémsajt
20 dkg süteményliszt/finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg mandulakrém
1 kk. mandulaaroma (el is hagyható)
20 dkg apróra darabolt szilva (5-6 nagy szem)
1 dl zabtej, szükség szerint
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!